Parowar Eta
Steampot
numer katalogowy: ETA013490000
Opis produktu
Najważniejsze cechy produktu
Parowar, moc 100W, pojemność 12 l, 3 komory, timerParametry techniczne Moc 1000 W Całk.pojemność 12.25 litrów Gwarancja 24 m-ce |
Największe zalety
Parowar ETA Steampot 0134 90000Parowar ETA Steampot - pomocnik w szybkim i zdrowym gotowaniu. Dzięki niemu jedzenie nie traci swojego naturalnego smaku i witamin. Parowar ETA jest wyjątkowym i niezawodnym narzędziem do zdrowego, sprawnego i szybkiego gotowania. Żywność nie traci swojego naturalnego smaku i witamin. Jego nowoczesny i elegancki design sprawi, iż będzie ozdobą w Twojej kuchni.
PAROWAR, KTÓRY NIE ZMIENI WASZEGO SMAKU Parowar do szybkiego i zdrowego gotowania z ładnym nowoczesnym wzornictwem. Parowy garnek od ETY jest wyjątkowym i niezawodnym pomocnikiem do zdrowego, sprawnego i szybkiego gotowania. Dzięki niemu żywność nie straci swojego naturalnego smaku ani wartości odżywczych. Bezpiecznik termiczny zapewni bezpieczne gotowanie. W zestawie znajdują się trzy przeźroczyste pojemniki ze specjalnie utworzonymi wgłębieniami na jajka oraz pojemnik do przygotowania ryżu o pojemności 1,5 l . Przygotowywanie dań w parowarze jest zdrowe, bardzo proste oraz ciche. GOTUJ ZDROWO! Szybki i niezawodny parowar ETA Steampot 01 Firma ETA, tradycyjna czeska marka, wygrała plebiscyt "dobrej marki", która jest corocznie organizowana przez Readers Digest w 16stu krajach. ETA już od 2003 roku utrzymuje pozycję lidera w kategorii Drobne AGD.
Ryż i zboża Istnieje wiele rodzajów ryżu. Postępuj zgodnie z instrukcjami dla danego typu. Zmierz dokładnie ryż i wodę, którą następnie zmieszaj w misce. Przykryj i włącz parę. Do miękkiego ryżu, w ilości oznaczonej w tabeli, dodaj 1-2 łyżki wody. Do ryżu twardego, należy zmniejszyć ilość wody o 1-2 łyżki. Sprawdzić konsystencję ryżu po upłynięciu minimalnego czasu przygotowania w zależności od rodzaju ryżu. Wymieszaj ryż. Ryż dopraw do smaku solą, pieprzem lub masłem. WARZYWA Dobrze oczyść warzywa, usuń łodygi, obierz i posiekaj. Małe kawałki przygotowywane są szybciej niż duże. Ilość, jakość, świeżość, wielkość żywności i temperatura może mieć wpływ na czas parowania. Dostosuj ilość potrzebnej wody. Warzywa mrożone nie powinny być rozmrożone przed gotowaniem. Niektóre warzywa mrożone należy umieścić przed gotowaniem w misce na ryż i przykryć kawałkiem folii aluminiowej. Mrożonki powinny być oddzielone lub należy je zamieszać po 10-12 minutach. Użyj długiego widelca / łyżki. Ryby i owoce morza Czas gotowania pokazany w tabeli odnosi się do świeżych, mrożonych lub całkowicie rozmrożonych owoców morza i ryb. Owoce morza i ryby przed gotowaniem oczyść i przygotuj. Większość ryb i owoców morza jest gotowana bardzo szybko. Gotuj w małych porcjach lub ilościach, jak pokazano. JAJKA Parowar może być używany do przygotowania jajek na miękko, jajek po benedyktyńsku i jajecznicy. GOTOWANIE jajek w skorupkach na miękko. Igłą lub szpilką przebij skorupkę jajka na dole lub na górze. Następnie umieść jaja do miski przebitym końcem w górę. JAJKA PO BENEDYKTYŃSKU Jaja rozbij i włóż do poszczególnych misek z niewielką ilością wody, a następnie umieścić je w misce do gotowania. JAJECZNICA Wymieszaj jajka z odrobiną mleka lub śmietany, następnie wlej masę do miski na ryż, umieścić w misce, przykryć pokrywką. Wymieszaj raz lub dwa razy podczas gotowania. UWAGA: duże jajka muszą gotować się trochę dłużej.
Parowary posiadają 24 miesięczną gwarancję. Specyfikacja techniczna:
Dodatkowy opis
Parowar, moc 100W, pojemność 12 l, 3 komory, timer
|