Galeria Handlowa Megamedia > AGD drobne > Ekspresy do kawy > Ekspresy do kawy ciśnieniowe > ES 902 Baronessa
Ekspres ciśnieniowy do kawy GRAEF
ES 902 Baronessa
numer katalogowy: Z038404
Opis produktu
Najważniejsze cechy produktu
Obudowa stal szlachetna, szybka gotowość do pracyParametry techniczne Ciśnienie 16 bar Moc 2151 W Młynek do kawy nie tak Gwarancja 24 m-ce |
Największe zalety
Ekspres do kawy GRAEF BARONESSA ES 902 Rozwój technologii espresso, opanowanej przez firmę Graef, rozpoczął się już w 1901 roku. Około 6-7 gramów drobno zmielonej kawy, maszyna ekstrahuje pod wysokim ciśnieniem (ok. 9 barów) w czasie ok. 25-30 sekund, w temperaturze wody wynoszącej 90-96°C. W ekspresach portafilter ze zmieloną kawą napełnia się ręcznie i dociska do wyjmowanego filtra siatkowego (tzw. metoda "slushing"). Rodzaj, a także sposób przygotowywania kawy zmienia się zgodnie z kulturą, narodowymi zwyczajami lub po prostu osobistymi smakami użytkowników. W zależności od metody przygotowywania, ziarna kawy mielone są do różnych stopni rozdrobnienia. W przypadku większości sposobów, stosuje się wodę poniżej temperatury wrzenia. Jeśli temperatura wody jest zbyt niska, kawa smakuje cienko oraz kwaśno, jeśli natomiast jest zbyt gorąca, substancje gorzkie są coraz bardziej uwalniane, wpływając niekorzystnie na smak przygotowywanego napoju. Dzięki ekspresowi do kawy firmy Graef, modelowi ES 902 "Baronessa", idealne cappuccino można przygotować teraz jeszcze szybciej. Podwójny układ pomp, z dwoma oddzielnymi obiegami grzewczymi bez długich czasów podgrzewania, pozwala na jednoczesne przygotowywanie espresso i pianki mlecznej. Niezależnie więc od tego, czy to wcześnie rano, czy już po obiedzie, czy może np. jeszcze podczas pracy - nic nie sprawi więcej przyjemności i nie doda porcji energii do życia bardziej, niż ekspresowo wykonane aromatyczne espresso lub cappuccino, z cienkim kapturem pianki z mleka. Atrakcyjny wygląd, wykonanej ze stali nierdzewnej oraz aluminium obudowy ekspresu "Baronessa", skutecznie przyciąga wzrok w każdej kuchni. Urządzenie jest gotowe do użycia po krótkiej rozgrzewce. Za pomocą jednego lub podwójnego przycisku, można przygotować pojedyncze lub podwójne espresso za jednym naciśnięciem. Zarówno dysza gorącej wody, jak i dysza spienionego mleka, dają się obracać o 360 stopni. Manometr urządzenia zawsze pokazuje aktualną wartość ciśnienia, panującego wewnątrz w trakcie procesu parzenia, pozwalając tym na śledzenie szczelności i drożności układu ciśnieniowego ekspresu podczas przygotowywania wywaru. Aby zagwarantować osiąganie tylko i wyłącznie doskonałych wyników parzenia, "Baronessa" odpowiednio nawilża zmieloną kawę tuż przed jej właściwą ekstrakcją (Pre-Infusion). CECHY I FUNKCJE
WYMIARY
Dodatkowy opis
Obudowa stal szlachetna, szybka gotowość do pracy
|