Cylkulator do gotowania sous matic
SOUS-VIDE SOUSMATIC

Cena rekomendowana: 1168.50 zł


Nasza cena
(Brutto) 990.15zł
Produkt archiwalny, wycofany z oferty!
Wpisz Twoje pytanie

Twoje uwagi lub pytania:

Imię i nazwisko

Adres e-mail

Telefon

Wpisz 4 cyfrowy kod z obrazka widocznego poniżej

kod antyspamowy



« powrót

Koszt dostawy: 0.00 zł

Podana wyżej opłata dotyczy dostawy firmą kurierską.

Dla drobnych produktów dostępna jest także opcja:
Dostawa do paczkomatu za jedyne 9,99 złotych! (do wyboru w trakcie składania zamówienia)

Uwaga! Przy zakupie większej ilości produktów koszt będzie na pewno niższy!

Wycena kosztów dostawy polega na sumowaniu łącznej wagi paczek i wyznaczeniu odpowiedniej stawki z tabeli opłat. Koszt dostawy dla przesyłek wielopaczkowych zostanie wyliczony w trakcie składania zamówienia.

Dostawa na terenie Wrocławia i okolic jest realizowana naszym transportem. Zapytaj handlowca o koszty dostawy na tym terenie.
Uwagi dodatkowe »

Opis produktu
Największe zalety
Sous-vide to metoda przygotowania potraw, w której wykorzystuje się próżnię i cierpliwość kucharza.

Zamknięte w plastikowym woreczku z odessanym powietrzem produkty gotowane są przez długi czas w niskiej temperaturze mieszczącej się zwykle w przedziale 60-80 stopni Celsjusza.

Czas i temperatura zależy od rodzaju produktu oraz obróbki.O metodzie sous-vide zrobiło się głośno we Francji już w latach 70 ubiegłego wieku. Od tego czasu tylko zyskuje na popularności, dzięki czemu dziś dostępne jest nie tylko w drogich restauracjach, ale też dostępne każdemu, kto chce urozmaicić swoje kulinarne doświadczenia.

Podstawowymi zaletami tej techniki są:

  • Wyjątkowy smak i struktura produktu, która na pewno zaskoczy każdego, kto będzie miał przyjemność kosztowania potrawy przygotowanej za jej pomocą,
  • Niewydzielanie się pary i zapachów w trakcie gotowania (co jest przydatne zwłaszcza w mieszkaniach, gdzie kuchnia połączona jest z salonem)
  • Dzięki powolnemu gotowaniu w zamkniętym woreczku, produkty zachowują dużo więcej witamin i mikroelementów, które w trakcie zwyczajnego gotowania trafiają do wody.
  • Podobnie ma się sprawa z przyprawami. Dzięki osmozie wnikają one głębiej do produktu, przekazując mu więcej smaku i aromatu niż w trakcie klasycznego gotowania.

Wszystkie powyższe cechy sprawiają, że jest to zdecydowanie jedna z ciekawszych alternatyw dla typowo domowego przygotowania posiłków.

Produkt przygotowywany w technice sous-vide redukuje się w około 10 procentach, podczas gdy w trakcie zwyczajnego gotowania czy smażenia strata ta sięga 20 procent, dzięki czemu możemy zaskoczyć podniebienia nowymi fakturami
i konsystencjami znanych wyrobów.

Sous-vide ma jeszcze jedną zaletę, zwłaszcza dla posiadaczy małych mieszkań albo takich, w których kuchnia połączona jest z salonem - w trakcie gotowania tą metodą aromaty nie rozchodzą się po mieszkaniu, ponieważ są uwięzione w próżni. A z racji niższych temperatur gotowania znika też problem pary wodnej skraplającej się czy osadzającej na szafkach czy ścianach.

Najważniejsze cechy produktu
25L, 1000W, programator, szybkie czyszczenie, temp. 40-90st C

Dodatkowy opis
Przygotowanie dań według metody sous-vide jest dość proste.

Wystarczy:
  • dobrej jakości produkt,
  • odpowiednia ilość wolnego czasu
  • właściwy sprzęt.

Do zastosowania domowego polecamy CYRKULATOR SOUS-VIDE SOUSMATIC niemieckiej marki TFA Dostmann GmbH.

Co należy szczególnie podkreślić wyposażony jest on w precyzyjny i czuły termostat. Jest to o tyle ważne, że w trakcie stosowania techniki sous-vide potrawa powinna być gotowana w stałej temperaturze. Dzięki zastosowaniu tego urządzenia potrawy będą smakować tak, jak powinny. SOUS MATIC to urządzenie, które może być wykorzystywane w różnych rodzajach naczyń, a jego zaletą jest automatyczne programowanie, szybkie czyszczenie i przechowywane w sposób oszczędzający przestrzeń.
Dane techniczne:
  • Obsługiwana pojemność: 25 litrów
  • Moc grzewcza: 1000 W
  • Zakres temperatury 40 - 90 st. C
  • Zasilanie 220 V
  • Alarm bezpieczeństwa podczas przegrzania i niskiego poziomu wody
  • Wyświetlacz: 2.5 cala LCD
  • Waga: 1,8 kg
  • Wymiary: 440 x 108 mm
Opinie o produkcie Cylkulator do gotowania sous matic SOUSVIDESOUSMATIC: Dodaj opinię »
Opinie Klientów bardzo pomagają w wyborze i zakupie odpowiedniego sprzętu, zachęcamy Państwa do dzielenia się swoimi opiniami na temat zakupionych w Megamedia.pl artykułów.
Podany adres e-mail nie będzie wykorzystywany do celów komercyjnych, sprzedawany lub udostępniany firmom trzecim.
Nikt nie dodał jeszcze opini dla tego produktu - bądź pierwszy!

» Dodaj opinię o tym produkcie (ukryj formularz)

Imię i nazwisko lub nick:

Adres email:

Opinia:

Wpisz w pole poniżej 4 cyfrowy kod widoczny na obrazku:

antyspam image



INFOLINIA:71 780 77 77
8:00-18:00