Galeria Handlowa Megamedia > AGD drobne > Garnki i Akcesoria kuchenne > Pozostałe akcesoria kuchenne > SOUS-VIDE SOUSMATIC
Cylkulator do gotowania
sous matic
SOUS-VIDE SOUSMATIC
Opis produktu
Największe zalety
Sous-vide to metoda przygotowania potraw, w której wykorzystuje się próżnię i cierpliwość kucharza.Zamknięte w plastikowym woreczku z odessanym powietrzem produkty gotowane są przez długi czas w niskiej temperaturze mieszczącej się zwykle w przedziale 60-80 stopni Celsjusza. Czas i temperatura zależy od rodzaju produktu oraz obróbki.O metodzie sous-vide zrobiło się głośno we Francji już w latach 70 ubiegłego wieku. Od tego czasu tylko zyskuje na popularności, dzięki czemu dziś dostępne jest nie tylko w drogich restauracjach, ale też dostępne każdemu, kto chce urozmaicić swoje kulinarne doświadczenia. Podstawowymi zaletami tej techniki są:
Wszystkie powyższe cechy sprawiają, że jest to zdecydowanie jedna z ciekawszych alternatyw dla typowo domowego przygotowania posiłków. Produkt przygotowywany w technice sous-vide redukuje się w około 10 procentach, podczas gdy w trakcie zwyczajnego gotowania czy smażenia strata ta sięga 20 procent, dzięki czemu możemy zaskoczyć podniebienia nowymi fakturami i konsystencjami znanych wyrobów. Sous-vide ma jeszcze jedną zaletę, zwłaszcza dla posiadaczy małych mieszkań albo takich, w których kuchnia połączona jest z salonem - w trakcie gotowania tą metodą aromaty nie rozchodzą się po mieszkaniu, ponieważ są uwięzione w próżni. A z racji niższych temperatur gotowania znika też problem pary wodnej skraplającej się czy osadzającej na szafkach czy ścianach. Najważniejsze cechy produktu
25L, 1000W, programator, szybkie czyszczenie, temp. 40-90st CDodatkowy opis
Przygotowanie dań według metody sous-vide jest dość proste. Wystarczy:
Do zastosowania domowego polecamy CYRKULATOR SOUS-VIDE SOUSMATIC niemieckiej marki TFA Dostmann GmbH. Co należy szczególnie podkreślić wyposażony jest on w precyzyjny i czuły termostat. Jest to o tyle ważne, że w trakcie stosowania techniki sous-vide potrawa powinna być gotowana w stałej temperaturze. Dzięki zastosowaniu tego urządzenia potrawy będą smakować tak, jak powinny. SOUS MATIC to urządzenie, które może być wykorzystywane w różnych rodzajach naczyń, a jego zaletą jest automatyczne programowanie, szybkie czyszczenie i przechowywane w sposób oszczędzający przestrzeń. Dane techniczne:
|
|
Opinie o produkcie Cylkulator do gotowania sous matic SOUSVIDESOUSMATIC: Dodaj opinię » | |
Opinie Klientów bardzo pomagają w wyborze i zakupie odpowiedniego sprzętu, zachęcamy Państwa do dzielenia się swoimi opiniami na temat zakupionych w Megamedia.pl artykułów. Podany adres e-mail nie będzie wykorzystywany do celów komercyjnych, sprzedawany lub udostępniany firmom trzecim. Nikt nie dodał jeszcze opini dla tego produktu - bądź pierwszy! |
|